Wie zijn wij

Bestuur

De kleine bron bestaat uit een bestuur van vijf bevlogen mensen die ieder hun eigen talenten meebrengen. Het bestuur krijgt geen beloning of vergoeding en de stichting heeft geen mensen in dienst.

Van links naar rechts: Paul van Asseldonk, Miranda Boland, Lonneke van Asseldonk, Jolanda Turkesteen, Annelies Balvers

Paul van Asseldonk, penningmeester
Paul is een echt mensen mens. Warm en open, je kunt bij hem altijd terecht voor een praatje, een knuffel of een grap. Paul heeft een eigen bedrijf in Utrecht, waar hij zijn kennis en ervaring op zakelijk gebied heeft opgebouwd. Als vader van een meervoudig gehandicapte pleegdochter en mentor van een volwassen man met een beperking, heeft hij ervaring met gehandicaptenzorg opgedaan. Hij benadrukt in ieder mens liever de mogelijkheden dan de beperkingen.
Naast zijn passie voor muziek, maakt hij graag mensen gelukkig. Soms hoef je maar iets heel kleins te doen om iemands leven een beetje mooier te maken. Daarom wil hij ook graag dat de Kleine Bron een succes wordt.

Miranda Boland, bestuurslid
Miranda is een echt buitenmens, dierenvriend, natuurliefhebber en bioloog. Ze woont met haar twee dochters in het buitengebied van Wijk bij Duurstede en houdt daar een kleine familie Friesche paarden. Wat ze het liefste doet is de harten en hoofden van mensen verbinden aan duurzame vormen van organiseren. De kleine bron is voor haar een voorbeeld van hoe je met hart en ziel werk kunt maken voor iets moois en waardevols.
Miranda is een denker die haar kennis van de biologie en milieumanagement graag met de kleine bron deelt en daarmee kan helpen bij de bedrijfsvoering van de toekomstige locatie: een natuurgebied met gastenverblijven voor gezinnen van kinderen met een beperking. Haar werk en hobby zijn met elkaar vergroeid: Miranda biedt mensen een leeromgeving in de natuur, met het paard als leermeester. “Paarden herinneren mij aan mijn innerlijke kracht en uithoudingsvermogen, en aan de boodschap van emoties als drager van zinvolle informatie, die we ter harte mogen nemen.”

Lonneke van Asseldonk, voorzitter en initiatiefnemer.
Lonneke’s passie is zorgen, in het bijzonder voor kinderen met een ernstige beperking. Zij heeft jarenlang in de gehandicaptenzorg gewerkt en zorgt momenteel vanuit huis voor haar meervoudig gehandicapte pleegdochter samen met haar man en twee volwassen kinderen.
Wie je ook bent en wat je ook meedraagt, Lonneke gelooft dat er voor iedereen mogelijkheden zijn om mee te kunnen doen, pijn te verzachten en te genieten van het leven. Vanuit deze overtuiging is haar idee voor de kleine bron ontstaan, een plek waar kinderen verwend worden, omringd worden met warmte en aandacht. Lonneke is in opleiding tot Watsu therapeut.
In haar vrije tijd houdt Lonneke van (Argentijnse tango) dansen, hardlopen en van kungfu.

Jolanda Turkesteen, bestuurslid
Jolanda is getrouwd en moeder van drie prachtige kinderen waarvan de oudste een verstandelijke beperking, autisme en epilepsie heeft. Dit heeft haar nooit tegengehouden om met haar gezin gewoon midden in de wereld te staan en daarnaast tijd te maken voor haar hobby’s zoals glaskralen branden, haken en grimeren. Naast haar ervaring vanuit privé heeft Jolanda ook enorm veel werkervaring in de gehandicapten zorg. Al vanaf haar zeventiende werkt ze met mensen die anders zijn, van hoog tot laag niveau. Verder was zij ambulant persoonlijk begeleider in de psychiatrie en coördinator van de vriendendienst Neder-Veluwe.
Jolanda voelt zich betrokken bij de kleine bron door de rust die eruit spreekt. Samen met het gezin er even tussenuit kunnen in een mooie omgeving, waarbij er niet alleen ruimte is voor het kind met de beperking of ziekte, maar voor het hele gezin. Als geen ander weet Jolanda hoe belangrijk het is dat iedereen blij en gelukkig is!

Annelies Balvers, secretaris
Annelies woont met haar man in Wijk bij Duurstede. Samen hebben zij twee volwassen kinderen.
Annelies werkt al ruim 30 jaar in de zorg. Zij begon op “de Heijgraeff“ in Woudenberg, een instelling voor mensen met een verstandelijke en vaak ook een lichamelijke beperking en daarna heeft zij de opleiding tot Z-verpleegkundige gevolgd. Vijf jaar geleden begon ze als ZZP-er om meer tijd en aandacht te kunnen geven aan de mensen voor wie ze zorgt. Want dat is waar zij blij van wordt: voor mensen kunnen zorgen.
Annelies is impulsief, enthousiast en een tikje eigenwijs. Ze denkt in oplossingen en niet in problemen en dat is wat haar zo aanspreekt in het plan van de kleine bron: durven dromen en die droom werkelijkheid laten worden.
Ze is er van overtuigd dat als je iets echt van binnenuit wil je heel ver kan komen. Met focus en een goede intentie is er veel mogelijk, daarnaast helpt het als je de juiste mensen ontmoet die je kunnen helpen. Naast een netwerk in de zorg kan en wil zij graag energie en enthousiasme meebrengen om te helpen dit mooie plan te laten slagen!

Onze klankbordgroep:

Om de initiatieven die wij gaan ondersteunen te professionaliseren hebben we de hulp ingeschakeld van een aantal andere betrokken mensen:

Advies en inspiratie:
George Mark Children’s house, ontwikkelaars Pediatric Palliative Aquatics
Emily de Waal, fysiotherapeut
Annemiek Jansen, ergotherapeut
Dorien Medema-Meulepas, revalidatiearts
Klaaske Kamp, ervaringsdeskundige